Menu
WomanOnly
Nápoje Snadné

Recept na domácí jitrocelový sirup

Markéta Pešková

Markéta Pešková

Doba přípravy: 15 min

Pokud si chcete vyrobit vlastní jitrocelový sirup, který bude obsahovat hodně účinných látek a málo cukru, není nic snazšího.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Pokrájíme listy jitrocelu na malé kousky a navrstvíme je do sklenice spolu s cukrem. Začneme centimetr silnou vrstvou jitrocele, kterou zasypeme cukrem a střídáme, dokud není sklenice plná. Umístěte ji na teplejší slunné místo a nechte jeden až dva dny odpočinout. Cukr se rozpustí a vytáhne z jitrocele šťávu.
  2. Po dvou dnech přeceďte a vymačkejte všechnu šťávu. Jitrocelová šťáva rozpouští hlen, takže je sirup vhodný především na vlhký kašel, ale užívejte i při prvních příznacích.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na domácí jitrocelový sirup