Což takhle dát si… domácí nakládané okurky? Pojďte je zkusit. Takzvané kvašáky naložené ve slaném nálevu si vás získají na první ochutnání.
Rychlokvašky neboli kvašáky jsou oblíbená pochoutka, kterou si snadno připravíte i doma. Napoprvé to možná bude trochu metoda pokus-omyl, pro příště už ale budete přesně vědět, jak dlouho nechat okurky kvasit a kdy je nejlepší čas je otevřít ke konzumaci.
Postup přípravy
- Do hrnce si dáme vodu a sůl, dáme vařit. Do sklenice či sklenic si dáme omyté okurky propíchané vidličkou. Proložíme kořením a kolečky křenu.
- Horký slaný nálev vypneme a necháme chvilku zchladnout, aby nebyl vařící. Poté jím zalijeme okurky ve sklenicích, a to až po okraj. Nádoby zavíčkujeme a necháme na teplém místě kvasit alespoň týden. Přemístěním do chladné místnosti proces kvašení zastavíme