Menu
WomanOnly

Recept na domácí nudle do polévky. Dotáhněte svůj vývar k dokonalosti

Děláte si do polévky vlastní nudle? Že ne? Tak to asi nevíte, jak snadné to je. Sice vám bude jejich příprava trochu trvat, ale investovaného času rozhodně litovat nebudete.

Pouhé dvě suroviny potřebujete, abyste si doma připravili polévkové nudle: mouku a vajíčko. A kromě nich už jen volné odpoledne a trochu šikovnosti.

Dobrá zpráva je i to, že nudle zdaleka nemusíte použít jen do polévky. Když si je nakrájíte širší, můžete z nich udělat třeba šunkofleky. Velké pláty pak využijete zase na lasagne.

Na 1 várku:

  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 vejce

Recept na šunkofleky. Jak je připravit v troubě a jak na pánvi?

Domácí nudle do polévky postup:

1. Mouku prosijeme na pracovní plochu a uděláme do ní důlek. Vyklepneme do něj vajíčko a pomocí vidličky nebo nože začneme zadělávat těsto.

2. Po chvilce začneme zpracovávat těsto rukama. Vytvoříme z něj bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme alespoň hodinu odpočinout.

3. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme tenký plát, který necháme schnout asi dvě hodiny. Během schnutí ho jednou otočíme. Dáme pozor, aby těsto nebylo příliš suché.

7 tipů jak udělat opravdu dobrý vývar

4. Z těsta velmi ostrým nožem krájíme dlouhé pruhy. Ty si poté naskládáme na sebe a nakrájíme je na nudličky. Hotové nudle jsou nejlepší v domácím vývaru, ideálně je vaříme zvlášť a přidáváme do polévky až na talíři.

Tip: Nudle můžeme připravit z většího množství, posléze je dát do vzduchotěsné nádoby a uchovat v lednici několik týdnů.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na domácí nudle do polévky. Dotáhněte svůj vývar k dokonalosti