Oblíbili jste si domácí pomazánky? Ta z droždí by ve vašem receptáři rozhodně neměla chybět. Je totiž jedna z nejsnazších a zároveň nejrychlejších.
Droždí rozhodně není surovina jen do pečiva. Velmi známé jsou drožďové knedlíčky do polévky, novinkou není ani drožďová pomazánka. Stejně jako knedlíčky má specifickou chuť, která nesedne každému, ale mnohým zachutná.
Na přípravu pomazánky vám stačí pár surovin, můžete jich ale klidně přidat víc (například nastrouhaná kyselá okurka pomazánce určitě na skvělé chuti neubere). Nezapomeňte pomazánku na pečivu ozdobit – pažitkou, kousky rajčete nebo už zmíněnou kyselou okurkou.
Recept na domácí droždí, které ve všem nahradí kupované
Na 4 porce:
1 lžíce slunečnicového oleje
1 menší cibule
4 kostky droždí
3 vejce
sůl, pepř
Drožďová pomazánka postup:
1. V kastrolku nebo na pánvi si rozpálíme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Poté do kastrolku rozdrobíme droždí. Mícháme asi tři minuty, během kterých droždí osolíme a opepříme dle chuti.
Tip: Pokud nejsme fanoušky cibule, můžeme ji klidně vynechat a do kastrolku dát rovnou droždí.
2. Do směsi zašleháme vejce a mícháme další tři minuty. Hotovou pomazánku (klidně ještě zatepla nebo po vychlazení v lednici) mažeme na čerstvý chléb a zdobíme dle gusta.