Menu
WomanOnly

Recept na dršťkovou polévku. Vyzkoušejte klasiku nejen pro muže

Dršťky zrovna nelákají na první pohled, ale kdo našel odvahu je zkusit, už na ně nedá dopustit. Nejlepší jsou v oblíbené české polévce, v níž hrají hlavní roli.

Co to vlastně dršťky jsou? Ve zkratce jde o žaludky, nejčastěji hovězí. To možná nezní příliš lákavě, ale obliba dršťkové polévky naznačuje, že tato surovina lidem rozhodně chutná. A zdaleka ne jen mužům.

K přípravě dršťkové polévky je třeba dršťky nejprve několikrát přeprat ve vodě, poté nakrájet na nudličky a vařit čtvrt hodiny. Pak se voda vylije, vymění za novou a opět přivede k varu. Proces se opakuje minimálně třikrát, při posledním vaření se voda osolí a dršťky uvaří doměkka. Lze použít také předvařené dršťky, které stačí propláchnout a uvařit ve slané vodě.

6 nejvíc neoblíbených jídel aneb co jen tak nedáme do pusy

Na 4 porce:

  • 2 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1,5 l vývaru (může být zeleninový i masový)
  • 500 g vařených hovězích drštěk
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl, pepř

Dršťková polévka postup:

1. Rozpustíme sádlo, zpěníme na něm cibulku nakrájenou nadrobno a zasypeme ji moukou. Až se směs promění ve světlou jíšku, přimícháme sladkou papriku. Zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme dvacet pět minut.

2. Poté přidáme vařené dršťky, prolisovaný česnek a koření. Pokračujeme ve vaření ještě deset minut, následně můžeme podávat.

Tip: S ničím nechutná polévka tak dobře jako s běžným chlebem či rohlíkem.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na dršťkovou polévku. Vyzkoušejte klasiku nejen pro muže