Menu
WomanOnly
Polévky Snadné

Dýňová polévka. Recept na vynikající sezónní večeři

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 35 min

Začíná sezóna dýní, a tak by byla škoda tuto chutnou surovinu nevyužít. Z dýní jen stěží připravíte něco chutnější než dýňovou polévku. Tak se do ní rovnou pusťme.

Recepty na dýňovou polévku lze rozdělit do dvou kategorií – buď můžete zeleninu předpéct v troubě, nebo tento krok přeskočit. My tentokrát budeme šetřit čas a syrovou dýni přidáme rovnou do hrnce.

Když už na to jdeme jednoduše, sáhli jsme navíc po nejjednodušším receptu, který jde všelijak obměňovat. Zkuste přidat zázvor, čili nebo kokosové mléko. A nebo udělejte polévku jen tak, i v téhle podobě je úžasná.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na větší kostky. Na zpěněném másle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Po chvilce přidáme dýni a zalijeme vývarem. Povaříme asi dvacet minut, dokud dýně nezměkne.
  2. Poté polévku tyčovým mixérem vymixujeme do krémové konzistence. Osolíme, opepříme, vrátíme na sporák a přidáme smetanu. Necháme ještě chvilku zlehka vařit a poté vypneme.
  3. Polévka nejlépe chutná podávaná s nasucho praženými dýňovými semínky a zakápnutá dýňovým olejem.

Tip: Pokud nejsme vegetariáni, můžeme si na pánvičce osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu, tu dát na dno misek a poté ji polévkou zalít. Dýňová polévka rázem získá nový rozměr.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Dýňová polévka. Recept na vynikající sezónní večeři