Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na domácí chléb focaccia s olivami

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Čekáte večer návštěvu a nemáte žádné pochoutky na zobání k vínu? Nevadí, poradíme vám, jak snadno a rychle připravit z dostupných surovin italský chléb focaccia.

Italský chléb focaccia sloužil dříve jako chléb pro chudé. Dnes už ho však servírují v mnoha restauracích buď jako přílohu k jídlu, a nebo právě jako občerstvení k vínu. Recept je velmi jednoduchý, takže ho zvládnete i vy.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. V míse smícháme vlažnou vodu s droždím a postupně přisypáváme mouku. Důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Mísu i s těstem přikryjeme utěrkou a dáme do tepla vykynout na cca 45 minut.
  2. Z vykynutého těsta pak vytvoříme dvě placky. Ty pokapeme olejem a posypeme solí. A kdo má v lednici zrovna olivy,  může jimi na ozdobení focacciu posypat. 
  3. Placku poté prohněteme prsty, aby se spojily všechny ingredience. 
  4. Dáme na plech a pečeme 10-12 minut na 250 °C.

Tip: Nakrájenou focacciu můžeme namáčet v olivovém oleji. Tak lépe vynikne její chuť.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na domácí chléb focaccia s olivami