Grilovaná zelenina rozhodně není jen nouzové řešení pro vegetariány. Rychle to zjistí každý, kdo ji ochutná. Vyzkoušejte grilované papriky podle našeho receptu a dáte nám za pravdu.
Zelenina je v tématu grilování kapitola sama pro sebe. Nabízí spoustu možností, ogrilovat totiž můžete skoro jakoukoliv a bude chutnat skvěle. Stačí se řídit základními pravidly a nezapomenout na důležitou roli koření či různých olejů, které dělají s jídlem zázraky.
Začněme s paprikami. Pro grilování jsou ideální ty červené, ale pokud je zrovna nemáte, lze použít i žluté. Se zelenými to raději nezkoušejte, ty udělají víc radosti čerstvé.
6 důvodů proč jíst papriky. Jsou přímo nacpané vitamíny!
Na 4 porce:
4 velké červené (případně žluté) papriky
pár lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
Grilované papriky postup:
1. Papriky důkladně omyjeme a umístíme přímo na gril. Pořádně je ogrilujeme. Budou se na nich tvořit puchýře a budou černat, ale to je v pořádku.
2. Papriky sundáme z grilu a necháme krátce vychladnout. Poté je oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme a narovnáme do (alobalové) misky. Zakapeme olejem a poklademe plátky česneku. Můžeme přidat oblíbené koření.
Víme, jak zavařit papriky za půl hodinky!
3. Pokud chceme papriky konzumovat teplé, vrátíme je ještě na chvilku na gril, dokud se neohřejí. Pokud dáme přednost studeným paprikám, misku zakryjeme a dáme uležet (ideálně do druhého dne). Teplé papriky skvěle doplní sýr nebo jiná grilovaná zelenina.
Tip: Pokud nám paprika zbyde, můžeme ji rozmixovat s cibulí, česnekem, rajčaty, kořením a vytvořit tak studenou letní polévku. Skvěle také ozvláštní jakýkoliv salát.