Menu
WomanOnly
Bezmasá jídla Snadné

Recept na grilovanou cuketu na grilu s bylinkami

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 30 min

Skvělý předkrm pro grilovací podvečer nebo příloha k masu. V každém případě zdravá pochoutka, navíc jednoduchá na přípravu. Grilovanou cuketu si zamilujete.

Cuketa patří mezi nejoblíbenější grilovanou zeleninu. Je to především díky její chuti, ale k zahození není ani to, že je plná tělu prospěšných látek.

Připravit ji můžete na mnoho způsobů. Asi nejčastější je grilování cukety nakrájené na kolečka. Můžete ji ale taky podélně rozříznout, vydlabat a naplnit třeba sýrem či z ní spolu s masem udělat špízy.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Smícháme citronovou šťávu, olej, prolisovaný stroužek česneku (může ho být i víc, ovšem pak bude dominantní chuť česneku) a hrst čerstvých bylinek. Skvělá bude saturejka, tymián či bazalka.
  2. Cukety si nakrájíme na zhruba půlcentimetrová kolečka, dáme do misky a prolijeme marinádou. Necháme alespoň hodinu uležet.
  3.  Naložené cukety grilujeme dozlatova, nezapomínáme je otáčet. Během grilování je můžeme potírat marinádou. Grilované cukety jsou dobré samy o sobě, doplnit je můžeme oblíbeným dipem.

Tip: Pokud nám marináda zbyde, můžeme s ní potřít chléb, který záhy na grilu proměníme ve výbornou topinku.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na grilovanou cuketu na grilu s bylinkami