Knedlíků existuje celá řada a liší se nejen použitými surovinami, ale i způsobem přípravy. Důkazem jsou tyto hrnkové knedlíky, které rozhodně stojí za vyzkoušení.
Pokud chceme knedlíky vylepšit, přijdou vhod čerstvě natrhané bylinky, které můžeme nasekat a přidat do směsi. Nejlepší bude klasická petrželka, ale nebojte se experimentovat.
Knedlíky podáváme ke skoro jakékoliv oblíbené omáčce. Budou skvělé se svíčkovou, rajskou i znojemskou.
Jak upéct kachnu. Osvědčené recepty pro všechny příležitosti
Na 4 porce:
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička soli
Hrníčkové knedlíky postup:
1. Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky dáme stranou. Žloutky dáme do mísy společně s moukou a mlékem. Smícháme, osolíme.
2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přidáme do těsta.
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme k ostatním surovinám. Směsí plníme středně velké hrnky vymaštěné sádlem, a to zhruba do tří čtvrtin. Množství by nám mělo stačit na čtyři hrnky.
4. Hrnky postavíme do hrnce s vodou, jejíž hladina by měla sahat pouze po ucha hrnků.
5. Vaříme asi půl hodiny, poté hrnec odstavíme a hrnky vyndáme. Necháme chvilku odstát, poté knedlíky vyklopíme a můžeme krájet a podávat.