Menu
WomanOnly
Přílohy

Recept na hrníčkové knedlíky. Připravte si rychlou přílohu k huse či kachně

Knedlíků existuje celá řada a liší se nejen použitými surovinami, ale i způsobem přípravy. Důkazem jsou tyto hrnkové knedlíky, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Pokud chceme knedlíky vylepšit, přijdou vhod čerstvě natrhané bylinky, které můžeme nasekat a přidat do směsi. Nejlepší bude klasická petrželka, ale nebojte se experimentovat.

Knedlíky podáváme ke skoro jakékoliv oblíbené omáčce. Budou skvělé se svíčkovou, rajskou i znojemskou.

Jak upéct kachnu. Osvědčené recepty pro všechny příležitosti

Na 4 porce:

  • 2 rohlíky
  • 2 vejce
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička soli

Hrníčkové knedlíky postup:

1. Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky dáme stranou. Žloutky dáme do mísy společně s moukou a mlékem. Smícháme, osolíme.

2. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a přidáme do těsta.

3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme k ostatním surovinám. Směsí plníme středně velké hrnky vymaštěné sádlem, a to zhruba do tří čtvrtin. Množství by nám mělo stačit na čtyři hrnky.

4. Hrnky postavíme do hrnce s vodou, jejíž hladina by měla sahat pouze po ucha hrnků.

5. Vaříme asi půl hodiny, poté hrnec odstavíme a hrnky vyndáme. Necháme chvilku odstát, poté knedlíky vyklopíme a můžeme krájet a podávat.

Ohodnoťte tento recept:
3,5
Právě čtete

Recept na hrníčkové knedlíky. Připravte si rychlou přílohu k huse či kachně