Ačkoliv výroba bylinkového másla není vůbec složitá, je tato delikatesa velmi efektní. Hodí se skvěle na sváteční snídani i jako pohoštění pro hosty. Variant je navíc nespočet a fantazii se meze nekladou. Můžete použít jakékoliv bylinky či koření, zajímavou přísadou jsou i chilli papričky. Náš recept v italském duchu vám snad bude inspirací.
Postup přípravy
- Máslo necháme změknout za pokojové teploty.
- Stroužky česneku oloupeme a najemno utřeme či rozmačkáme. Všechny bylinky důkladně omyjeme a osušíme, následně je nasekáme nadrobno.
- Česnek, bylinky a špetku soli důkladně zašleháme do másla tak, abychom docílili jejich rovnoměrného rozvrstvení.
- Na pečícím papíře či potravinové folii z másla vytvarujeme váleček, který poté do papíru či folie zabalíme a necháme v lednici ztuhnout. Podáváme na čerstvém pečivu, skvělé je i rozpuštěné na vařených bramborách.
Tip: Bylinky lze použít i sušené, místo sekání je lehce rozemněte mezi dlaněmi.