Ať je horko, nebo zima, zmrzlina je vždycky prima. V létě si ji dáme nejradši venku do kornoutku, v chladných den upřednostníme tu doma v teple. Ale co na ni? Vyzkoušejte polevu z jahod.
Chcete udělat ze zmrzliny speciální pochoutku? Vsaďte na kvalitu a zmrzlinu ozdobte – polevou nebo třeba čerstvým ovocem.
Jahodová poleva se bude kromě jahodové zmrzliny hodit i na jogurtovou či vanilkovou. Zajímavé spojení chutí vytvoříte ve spojení s kokosovou či stracciatellovou. Rozhodně otestujte také polevu z karamelu nebo čokoládovou polevu.
Postup přípravy
- Z citronu vymačkáme šťávu. Jahody očistíme a nakrájíme na kostičky. Všechny suroviny dáme do hrnce. Vaříme deset minut, občas promícháme. Vypneme, když už nám jahody nedrží pohromadě.
- Pokud chceme polevu jemnou, propasírujeme směs přes sítko. V opačném případě můžeme rovnou servírovat.
Tip: Pokud nám poleva zbyde, můžeme ji použít třeba do ovesné kaše.