Kuřecí prsa naložená v jogurtu mají neodolatelnou chuť. Maso se rozplývá na jazyku a řízky jsou křehčí a šťavnatější. Naložte maso do jogurtu a až ho ochutnáte, už nebudete chtít dělat řízky jinak.
Speciálními přísadami pro vytvoření křehkých řízků jsou obyčejný jogurt a česnek. Nejen že má tato kombinace výbornou chuť, ale je také velmi zdravá. Česnek je známý antioxidant a podporuje obranyschopnost. Jogurt je zase vhodný na dobré trávení.
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme jogurtovou marinádu. Smícháme bílý jogurt, vejce, prolisovaný česnek a sůl. Poté osolíme kuřecí řízky a po jemném naklepání je vložíme do marinády. Takto připravené a naložené maso dáme na 1 až 2 hodiny do ledničky.
- Pak už jen obalíme maso ve strouhance a na oleji osmažíme. Podáváme dle chuti s vařenými bramborami, bramborovou kaší, hranolkami či kroketami.
Tip! Pokud chcete kuřecímu masu v jogurtové marinádě přidat nádech exotiky, přidejte do jogurtové směsi dvě lžičky kari koření nebo kurkumy. Maso bude krásně vonět!