Je vynikající a skvěle si rozumí se svíčkovou, rajskou i houbovou omáčkou. Kdo je to? No přece karlovarský knedlík. Příloha, kterou zvládnete připravit levou zadní.
Karlovarský knedlík rozhodně není klasika jen pro oblast Karlových Varů. Tohoto krále mezi knedlíky si s chutí připraví kuchařky kdekoliv po Česku. Je to skvělá alternativa k houskovým knedlíkům, které mohou být při častém vaření už trochu nuda.
Do těsta se hodí přidat hrst čerstvé petrželky, bez níž to není tak docela ono. V takovém případě si petrželku nasekáme a přidáme do těstíčka předtím, než k němu vmícháme bílek.
Postup přípravy
- Housky nebo rohlíky si nakrájíme na kostičky. V míse smícháme mléko, žloutky, mouku, asi dvě špetky soli a špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
- Směsí zalijeme nakrájené pečivo. S bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně vmícháme do těsta s houskou. Dáme vařit hrnec vody.
- Z těsta tvarujeme šišky, které zabalíme do potravinářské fólie. Fólii na obou koncích zavážeme. Mírně ji na několika místech propícháme vidličkou. Vaříme přibližně dvacet minut.