Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na katův šleh. Rozpalte chuťové pohárky všech strávníků

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 45 min

Potrpíte si na pálivá jídla? Pak by ve vašem receptáři rozhodně neměl chybět katův šleh – jídlo ostré skrz na skrz.

Milovníci jemných chutí nechť raději sáhnou po jiném receptu. Kdo má ale rád na talíři něco ostrého, bude si s katovým šlehem rozumět. Pikantnost jídla můžete regulovat – pokud nechcete, aby bylo příliš pálivé, použijte jen česnek, trochu pepře a feferonek. Pokud naopak chcete chrlit oheň, klidně přidejte i nějakou ďábelskou chilli papričku.

Varianty příloh k tomuto jídlu jsou opravdu rozmanité. Jídlo můžete podávat s rýží, ale i vařenými bramborami nebo hranolkami. V případě nedostatku času nebo velkého hladu, který je třeba rychle zahnat, lze sáhnout i po chlebu. Pokud chcete naopak udělat jídlo slavnostnější, doplňte šleh malými a chuťově jemnými bramboráčky.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na nudličky a zprudka krátce osmahneme na pánvi na oleji. Tip: Maso si předem můžeme naložit do oleje a pikantního koření, chuť pak bude výraznější.
  2. Do pánve přidáme obě cibule nakrájené na půlkolečka, chvilku smažíme a poté podlijeme trochou vody a dusíme. Přidáme pokrájenou kyselou okurku, prolisovaný česnek a feferonky. Zalijeme kečupem a opět krátce dusíme.
  3. Když je zelenina i maso měkké, ochutnáme omáčku. Pokud je třeba, osolíme nebo přidáme na pikantnosti – pepřem, chilli kořením nebo pokrájenou papričkou.

 

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Recept na katův šleh. Rozpalte chuťové pohárky všech strávníků