Obyčejné palačinky a lívance už vás nebaví? Zkuste do těsta přidat kefír a poznáte změnu ve vzhledu i v chuti jídla. Připravte si nenáročnou a zdravější variantu lívanců. Zaručujeme vám, že ze stolu zmizí během chvilky.
Kefír je velice zdravý a dodává jídlu nadýchanost, jemnost a vláčnost. Navíc vás dobře zasytí a přitom vám nebude těžko. Na snídani je toto jídlo ideální.
Na 8 středně velkých lívanců si připravte:
- 250 – 300 ml kefíru
- menší hrnek polohrubé mouky
- ½ lžičky sody
- špetku soli
- 2 vejce
Všechny ingredience smíchejte v míse buď ručně, nebo ručním mixérem. Pokud máte rádi sladké, přidejte do těsta i lžíci cukru. Těsto nechejte chvíli odležet. Rozpalte si lívanečník nebo menší pánvičku a rozehřejte na ní olej.
Malou naběračkou nalijte trochu těsta na pánev, osmažte z obou stran a máte hotovo. Na lívance si můžete dát cokoliv, co máte rádi. Například máslo s medem a skořicí jsou perfektní kombinace.