Využijte první jarní bylinky a napumpujte své tělo vitaminy a minerály! Jsou plné síly a zároveň dodají skvělou chuť vašim pokrmům. Zkuste je nejen jako koření, ale založte na nich rovnou celé jídlo.
Postup přípravy
- Oberte listy z kopřiv, které můžete dopředu spařit, abyste se nepopálili.
- Cibuli nasekejte nadrobno a nechte ji zpěnit na másle.
- Česnek nakrájejte na plátky, společně s cibulí chvilku restujte a pak přidejte kopřivové listy. Osolte, opepřete a nechte je povadnout.
- „Špenát“ můžete podávat jako přílohu k masu nebo třeba se zastřeným vejcem. Takto si ho připravíte:
- Ve velkém hrnci ohřejte vodu na cca 80 stupňů Celsia (ve vodě jsou zatím jen malé bublinky) a přidejte do ní lžíci jakéhokoli octa. Udělejte vodní vír, do kterého z co nejmenší výšky vlijte vajíčko a pošírujte 3-4 minuty. Poté ho vyndejte a ponořte do nádoby se studenou vodou, aby neztuhnul žloutek.