Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na králíka na zelenině

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 3 hod

Protože králičí maso obsahuje nízké množství tuku a je velmi snadno stravitelné, svědčí figuře. Nejčastější podobou, jak si ho připravit, je právě pečený králík se zeleninou. Recept vyžaduje odležení zhruba hodinu až dvě a na pečení podle velikosti je třeba další hodina až hodina a půl.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Nejdříve králíka odblaníme, naporcujeme (stehna, hřbet s kostí, přední běhy), osolíme, ochutíme mletým pepřem a nadrcenou směsí nového koření a bobkového listu. 
  2. Uložíme na 1–2 hodiny do chladu. Potom je důležité důkladné opečení, proto všechny kusy dobře opečeme na oleji dozlatova.
  3. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájíme na větší kusy a na oleji restujeme dozlatova spolu se slaninou, rozmarýnem a petrželovou natí. Nakonec zalijeme vývarem a vínem. 
  4. Když se začne vše vařit, přidáme králíka a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C. Během pečení průběžně přeléváme a nepřiklápíme.

 

 

 

Ohodnoťte tento recept:
1
Právě čtete

Recept na králíka na zelenině