Pokud jste fanynkou klasické české kuchyně, ale zároveň si snažíte hlídat štíhlou linii či dodržovat zdravý životní styl, vyzkoušejte tuto zdravější, avšak neméně lahodnou alternativu kuřete na paprice.
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na oleji v pánvi s vyšším okrajem.
- Na cibuli položíme kuřecí stehna a orestujeme je z obou stran.
- Čerstvou papriku nakrájíme na kostičky a přidáme ji k masu společně s mletou paprikou.
- Vše zalijeme mlékem a necháme vařit pod pokličkou přibližně hodinu. V průběhu vaření stehna otočíme, aby byla dobře provařená ze všech stran. Poté maso vyjmeme a zbylý obsah pánve přelijeme do jiné nádoby.
- Přidáme mouku a mixujeme do hladka. Omáčku vrátíme zpět na pánev, zjemníme ji smetanou a dochutíme solí či vegetou. Necháme ještě několik minut provařit a můžeme podávat například s celozrnnými těstovinami.