Na květákový mozeček nemá řada z nás vinou školní jídelny zrovna nejlepší vzpomínky. Je čas to napravit! Dejte mu druhou šanci a uvařte si ho doma.
Květákový mozeček je sázka na jistotu v případě, kdy máte v lednici květák a na přípravu jídla málo času. Kromě květáku totiž budete potřebovat jen běžné suroviny a celá příprava vám nezabere víc než dvacet minut.
Mozeček nejlépe doplní brambory, bramborová kaše nebo krajíc měkkého chleba. Pokud přidáme čerstvou zeleninu, máme na talíři opravdu zdravé jídlo.
Postup přípravy
- Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté slijeme vodu a ještě z květáku například vařečkou vymačkáme další přebytečnou tekutinu.
- Na pánvi si rozpálíme máslo, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Mezitím si v misce rozšleháme vejce.
- Přidáme květák, necháme krátce prohřát a vlijeme také vejce. Mícháme a dle chuti přidáme sůl a pepř. Vaříme, dokud vejce neztuhne.