Dezert je ta nejdelikátnější část z pokrmů u oběda. Že nevěříte? Zkuste si tedy s námi připravit italské tiramisu. Lahodný dezert si zamilujete při první lžičce. A hned u té druhé budete zbožňovat dokonalou symfonii chutí lahodného krému, hořké kávy a cukrových piškotů.
Jestli nám mohli Italové předat něco sladkého a božského, tak je to právě tiramisu. Není tak divu, že jsou na něj patřičně hrdí. Tiramisu je nebeský dezert, který vaše chuťové pohárky ohromí. Zapomeňte na všechny české obměny, kterými si dezert upravujeme. Vyzkoušejte, společně s námi, originál z Itálie.
Postup přípravy
- Nejprve začneme krémem. Utřeme žloutky s cukrem, do vzniklé směsi přidáme mascarpone a třeme, dokud nevznikne krémová směs.
- Do té pak zlehka vmícháme sníh, který jsme si ušlehali z bílků.
- Dále namočíme piškoty v espressu a vyskládáme je do dortové formy. Pokapeme Amarettem a naneseme silnou vrstvu krému.
- Vše opakujeme – piškoty, Amaretto, krém – až je forma plná. Hotový dezert necháme odležet v ledničce. Těsně před podáváním posypeme kakaem.