Lasagne jsou oblíbeným pokrmem, který se již zabydlel i v české kuchyni. Pokud však nejste jejich příznivcem jen proto, že obsahují maso, přinášíme vám neméně chutnou alternativu.
Ingredience (menší pekáček):
- Plátky lasagní
- 40 g sójového granulátu
- Zeleninový bujon
- Rajčatové pyré
- 2 střední mrkve
- 3 stroužky česneku
- 3 jarní cibulky
- Sůl, pepř, bylinky
- Olej
- Strouhaný eidam
Recept na lasagne z mletého masa. Dopřejte si doma trochu Itálie
Sójové maso uvaříme podle návodu ve vodě s bujonem. Na rozpáleném oleji mezitím orestujeme nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek. Přidáme sójový granulát, rajčatové pyré a okořeníme podle chuti. Pekáček vyložíme plátky lasagní, na něž rozprostřeme část omáčky a opakujeme do vyčerpání ingrediencí. Vše zasypeme eidamem a pečeme na 180 °C asi 30 minut.