Menu
WomanOnly

Recept na lasagne se sójovým masem: Vegetariánský recept plný chuti

Lasagne jsou oblíbeným pokrmem, který se již zabydlel i v české kuchyni. Pokud však nejste jejich příznivcem jen proto, že obsahují maso, přinášíme vám neméně chutnou alternativu.

Ingredience (menší pekáček):

  • Plátky lasagní
  • 40 g sójového granulátu
  • Zeleninový bujon
  • Rajčatové pyré
  • 2 střední mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 3 jarní cibulky
  • Sůl, pepř, bylinky
  • Olej
  • Strouhaný eidam

Recept na lasagne z mletého masa. Dopřejte si doma trochu Itálie

Sójové maso uvaříme podle návodu ve vodě s bujonem. Na rozpáleném oleji mezitím orestujeme nakrájenou cibulku, nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek. Přidáme sójový granulát, rajčatové pyré a okořeníme podle chuti. Pekáček vyložíme plátky lasagní, na něž rozprostřeme část omáčky a opakujeme do vyčerpání ingrediencí. Vše zasypeme eidamem a pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept:
5
Právě čtete

Recept na lasagne se sójovým masem: Vegetariánský recept plný chuti