Pokud upřednostňujete sladké snídaně nebo jen máte chuť mlsat a zároveň jste fanoušek zdravého životního stylu, čtěte dále. Celozrnná špaldová mouka dělá lívanečky prospěšnějšími pro vaše tělo, ricotta zajišťuje jejich jemnost a vláčnost a banán s třtinovým cukrem jim dodává lehce sladkou chuť.
Postup přípravy
- V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a ricottou.
- Přidáme vejce, mléko, cukr a půl banánu.
- Těsto prošleháme a postupně dávkujeme na rozpálenou pánev (teflonovou můžete použít zcela bez tuku, případně s velmi malým množstvím oleje). Každý lívaneček smažíme na středním plameni asi 3 minuty z každé strany.
- Hotové lívance ozdobíme zbylou půlkou banánu, jogurtem či zakysanou smetanou, nebo čímkoliv dalším podle vaší chuti.
Ingredience (na 4-5 malých lívanečků):
- 40 g špaldové mouky
- Půl lžičky prášku do pečiva
- 120 g ricotty
- 1 vejce
- 50-80 ml mléka
- Lžička třtinového cukru
- Banán
- Případně jogurt na ozdobu, olej