Menu
WomanOnly
Recepty na oběd Snadné

Recept na lososa pečeného v troubě na olivovém oleji

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 25 min

V kuchyni často platí, že v jednoduchosti je krása. Pro vaření ryb to platí dvojnásob. Lososa v troubě si tak můžete připravit skoro kdykoliv, když máte lososa doma. Ostatní ingredience i postup jsou hračka.

Ryby jsou skvělé jídlo nejen pro svou chuť a obsah zdravých látek, ale i pro jednoduchou přípravu. Ve většině případů si vystačíte jen s tukem, citronem a kořením či čerstvými bylinkami.

Lososa doplňte jemnými bramborami – vařenými či pečenými – nebo jen zeleninou. Pokud vám trochu zbude, proměňte zbytky ve výbornou pomazánku.

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

  1. Z citronu si vymačkáme šťávu do zapékací misky. Přidáme pár lžic olivového oleje, sůl a bylinky – pokud sušené, stačí asi lžička, pokud máme čerstvé, použijeme větší množství, které pokrájíme. Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.
  2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do mísy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 230 stupňů přibližně čtvrt hodiny.

 

Ohodnoťte tento recept:
3,7
Právě čtete

Recept na lososa pečeného v troubě na olivovém oleji