Menu
WomanOnly
Bábovka Snadné

Recept na mramorovou bábovku: Upečte si jednoduchou klasiku

Anna Cajthamlová

Anna Cajthamlová

Doba přípravy: 60 min

Bábovka patří ke klasikám pečených moučníků. Pokud tedy přemýšlíte, co si upéci k čaji, na snídani, nebo čím pohostit návštěvu, vyzkoušejte náš osvědčený recept.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšlehejte ručním mixerem tuhý sníh. Ve větší míse smíchejte žloutky s cukrem, přidejte vodu a olej. Postupně přisypávejte mouku, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Ingredience důkladně promíchejte. Poté opatrně přidejte tuhý sníh z bílků.
  2. Dvě třetiny těsta nalijte do formy, kterou předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do zbylého těsta přidejte kakao a tmavé těsto přilijte do formy. Tím vznikne mramorová bábovka.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C, formu do ní vložte a pečte 40 minut. Po uplynutí doby špejlí zkontrolujte, jestli těsto nelepí. Poté nechte ještě 10 minut dopéct. Upečenou bábovku vyklopte a po vychladnutí posypte moučkovým cukrem. Nekrájejte, pokud je horká, těsto by se mohlo srazit.

Tip! Do těsta můžete přisypat ořechy, brusinky nebo nastrouhanou margotku.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na mramorovou bábovku: Upečte si jednoduchou klasiku