Borůvkové muffiny krásně vypadají a ještě lépe chutnají. Jejich příprava je přitom tak jednoduchá. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo třeba na piknik.
Anglické muffiny si našly své místo na snídaňových tabulích po celém světě. My jsme se od Angličanů nechali inspirovat receptem na originální těsto, které jsme doplnili sezónním ovocem, borůvkami.
Ingredience:
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 velká vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 150 ml mléka
- 100 ml medu
- 150 g borůvek
- lžička pomerančové kůry
- lžička mleté skořice
Recept na čokoládové muffiny, kterým nikdo neodolá
Návod na přípravu
Prášek do pečiva a hladkou mouku prosejte do mísy. Přidejte prošlehaná vejce, máslo, mléko a med. Důkladně promíchejte, ale nemusíte zpracovávat až dohladka, drobné hrudky těstu nevadí. Do promíchané směsi nakonec ještě přidejte borůvky a nechte odstát při pokojové teplotě asi 20 minut.
Mezitím si předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Speciální formu na muffiny vymažte máslem, silikonové ani papírové formičky vymazávat nemusíte.
Recept na čokoládové muffiny. Upečte si lahodný moučník
Lžící naplňte formy, vložte do trouby a pečte asi 20 až 25 minut. Že jsou muffiny hotové poznáte podle toho, že je těsto vyběhlé a nazlátlé.
Před vyklopením je nechte chvíli vychladnout, mohly by se totiž potrhat.
Muffinové těsto můžete péct v silikonových nebo jednorázových papírových formičkách, které jsou dostupné v každých kuchyňských potřebách nebo specializovaných e-shopech.
Recept na slané muffiny. Vyzkoušejte variaci se špenátem či rajčaty
Jeden muffin obsahuje cca: 1017 kJ, 5 g bílkovin, 41 g cukrů, 8 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 2 g vlákniny, 6 g přidaného cukru, 0,59 g soli.