Pokud už máte plné zuby klasických litých koláčů s rybízem, švestkami nebo borůvkami, vyzkoušejte výborný koláč z nektarinek, který je hotový během pár minut.
Tento koláč se perfektně hodí k odpolední svačině ke kávě nebo jako skvělá snídaně. Dobrou zprávou je, že tento recept prostě nemůžete zkazit. Hrníčková metoda je k nezaplacení. Nektarinky navíc obsahují hodně šťávy, takže se nemusíte bát, že by byl koláč moc suchý.
Postup přípravy
- Nejprve rozšleháme cukr s vejcem. Poté přidáme půl hrnečku vody a olej. Tekuté suroviny jsou hotové, teď už jen stačí přidat mouku a prášek do pečiva.
- Připravené těsto nalijeme na plech, pokrytý pečícím papírem.
- Dále si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem a přidáme 2 vejce. Vše dobře promícháme a náplň rozetřeme na připravené těsto.
- Nyní stačí nakrájet omyté nektarinky na měsíčky a rozprostřít na těsto.
- Troubu si předehřejeme na 180 °C a koláč pečeme přibližně 40 minut.