Menu
WomanOnly
Nápoje Snadné

Recept na okurkovou limonádu. Připravte si zdravý osvěžující nápoj

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 10 min

Domácí limonády se těší rostoucí oblibě – v nabídce je má každá druhá kavárna či restaurace, lidé si je rádi připravují i doma. Není divu. Jde o ideální osvěžující nápoj nejen na léto.

V době nekvalitních džusů a přeslazených limonád není nic lepšího než si připravit ovocné pití doma. Možností je spoustu – od freshů přes sirupy až po limonády. Výrobu máte pod dohledem, takže přesně víte, jaké suroviny váš nápoj obsahuje. Takové pití je čerstvé, kvalitní a mnohdy navíc zdravé.

Ovocnou limonádu lze v základu připravit naprosto jednoduše – potřebujete pouze vybrané ovoce, citronovou šťávu, vodu a případně něco na doslazení. Ovoce můžete kombinovat, lze experimentovat s bylinkami nebo měnit poměry surovin. Pokaždé tak můžete vytvořit novou a unikátní limonádu.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citron rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu. Tu dáme společně s nakrájenými okurkami a půl litrem vody do mixéru a rozmixujeme dohladka.
  2. Hotovou směs dáme do lednice na půl hodiny louhovat. Poté ji přecedíme do karafy nebo džbánku. Dolijeme zbylou vodou, množství regulujeme podle vlastní chuti.
  3. Limonádu dle potřeby dosladíme – medem, agávovým sirupem či třtinovým cukrem. Se sladidlem ale šetříme. Chladíme v lednici a podáváme s plátkem okurky.

Tip: Do limonády můžeme přidat pár lístků máty nebo meduňky. Společně s okurkou lze rozmixovat také meloun, a vytvořit tak limonádu dvou chutí.

Ohodnoťte tento recept:
3,6
Právě čtete

Recept na okurkovou limonádu. Připravte si zdravý osvěžující nápoj