Menu
WomanOnly

Recept na ovesnou kaši: Zdravá snídaně, která vás nabije energií

Ovesné vločky jsou velmi prospěšnou potravinou. Obsahují spoustu vlákniny a také takzvané pomalé sacharidy, které zajistí, že váš mozek i tělo budou fungovat na plné obrátky po celé dopoledne. Překonejte tedy zbytečný odpor k ovesné kaši a pojďte se přesvědčit, že i zdravá snídaně může být pochoutkou.

Ingredience (1 porce):

50 g jemných vloček nebo vloček s klíčky
250 ml mléka (nebo mléka s vodou)
Lžička medu nebo cukru
Ovoce, oříšky

Příprava ovesné kaše je velmi jednoduchá. Jemné vločky či vločky s klíčky mají tu výhodu, že je není nutné předem namáčet. Pokud však máte klasické vločky, namočte je přes noc (nebo alespoň na hodinu) do vody.

Do mléka (či mléka s vodou) vsypeme vločky a společně přivedeme k varu. Když kaše zhoustne, trvá to asi 5-10 minut, odstavíme ji z plamene. Kaši osladíme a vlijeme do připravené misky. Ozdobíme podle chuti ovocem a oříšky, nejvíce osvědčená je kombinace s banánem.

Tip: K ovesné kaši se skvěle hodí i skořice, která zároveň zlepšuje vaše trávení a podporuje odolnost proti nemocem.

Ohodnoťte tento recept:
2,8
Právě čtete

Recept na ovesnou kaši: Zdravá snídaně, která vás nabije energií