Menu
WomanOnly
Recepty na sladké

Recept na pečenou ovesnou kaši: Ochutnejte snídani pro úspěšné dopoledne

Pečená ovesná kaše je skvělým kompromisem mezi cereální snídaní a moučníkem. Dodá vám potřebnou energii, živiny i vlákninu. Pokud si ji navíc připravíte již den předem, je ideální pro hektická rána.

Ingredience (3 porce):

120 g jemných vloček
Hrst oříšků podle chuti
2 lžíce otrub (není nutné)
2 hrsti sušeného ovoce
30-40 g medu
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky skořice
Menší šálek mléka
1/3 šálku jablečného pyré či nedoslazované přesnídávky
1 vejce
1 lžíce oleje
Zralý banán

V míse smícháme všechny sypké ingredience. Do druhé nádoby nalijeme mléko, přidáme pyré, vejce, olej a promícháme. K suchým přísadám přilijeme tekutou směs a mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Nakonec přidáme banán nakrájený na kolečka či rozmačkaný. Pečeme v zapékací misce do ztuhnutí, tedy asi 45 minut při 180 °C.

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na pečenou ovesnou kaši: Ochutnejte snídani pro úspěšné dopoledne