Medvědí česnek je bylinou s širokým polem využití. V posledních letech se z něj stal fenomén. Dostupné jsou už i mapy, kde si ho můžete nasbírat. Nejenže výborně chutná, ale obsahuje i řadu prospěšných látek. Má antibiotické a antioxidační schopnosti a je bohatým zdrojem vitamínu C a železa. Je to výborný prostředek při chřipce, nachlazení i dalších infekcích. Excelovat bude syrový i tepelně upravený.
Postup přípravy
- Listy medvědího česneku omyjte, nechte okapat, pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
- Přidejte olej, sůl a rozmixujte na hustší kaši.
- Mandle nastrouhejte najemno a společně s parmazánem přidejte ke směsi. Tu pak důkladně promíchejte. Pesto můžete používat všude tam, kde jste zvyklí na to bazalkové. Skvělé je s těstovinami, na toastech, nebo v salátu capresse.
Náš tip: Medvědí česnek v bio kvalitě si můžete objednat třeba z Horňácké farmy