Menu
WomanOnly
Krůtí maso Snadné

Recept na plněné krůtí závitky: Když vás řízek omrzel, maso zarolujte

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 1 hod 15 min

Přemýšlíte, čím byste rodinu překvapili při obědě či večeři? Udělejte jim krůtí závitky s rýží. Budou vás vychvalovat až do nebe.

Toto jídlo je sice časově náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

  1. Krůtí prso si nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Poté lehce potřete hořčicí a začněte klást náplň. Nejdříve dejte plátek anglické slaniny, poté čtvrt uvařeného vejce, trochu nakrájené jarní cibulky a nakonec posypte nastrouhanou nivou.
  2. Teď přichází krok dvě, pořádně maso smotat, aby vám náplň nevypadla. Můžete si pomoci párátky nebo železnými jehlicemi, kterými maso přichytíte k sobě. Nakonec závitek raději ještě stáhněte nití.
  3. Závitky naskládejte do pekáčku s trochou sádla a dejte do vyhřáté trouby na 200 °C. Opečte závitky ze všech stran, podlijte trochou vody a přiklopte. Nechejte péct asi půl hodiny, poté pekáč odkryjte a ještě chvíli pečte, aby se na mase udělala kůrka.
  4. Závitky podávejte s dušenou rýží a zeleninovou oblohou.

 

Ohodnoťte tento recept:
3
Právě čtete

Recept na plněné krůtí závitky: Když vás řízek omrzel, maso zarolujte