Přemýšlíte, čím byste rodinu překvapili při obědě či večeři? Udělejte jim krůtí závitky s rýží. Budou vás vychvalovat až do nebe.
Toto jídlo je sice časově náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to.
Postup přípravy
- Krůtí prso si nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Poté lehce potřete hořčicí a začněte klást náplň. Nejdříve dejte plátek anglické slaniny, poté čtvrt uvařeného vejce, trochu nakrájené jarní cibulky a nakonec posypte nastrouhanou nivou.
- Teď přichází krok dvě, pořádně maso smotat, aby vám náplň nevypadla. Můžete si pomoci párátky nebo železnými jehlicemi, kterými maso přichytíte k sobě. Nakonec závitek raději ještě stáhněte nití.
- Závitky naskládejte do pekáčku s trochou sádla a dejte do vyhřáté trouby na 200 °C. Opečte závitky ze všech stran, podlijte trochou vody a přiklopte. Nechejte péct asi půl hodiny, poté pekáč odkryjte a ještě chvíli pečte, aby se na mase udělala kůrka.
- Závitky podávejte s dušenou rýží a zeleninovou oblohou.