Meruňkový koláč je letní stálicí snad každé domácnosti. Nejspíš máte svůj ověřený recept, nemusíte se však bát ani experimentovat. S kukuřičnou polentou a celozrnnou moukou vykouzlíte zdravější koláč s originální chutí.
Ingredience (koláčová forma):
- 50 g másla
- 3 vrchovaté lžíce medu
- 50 g polenty
- 50 g špaldové celozrnné mouky
- 1 vejce
- 2 nízkotučné tvarohy (500 g)
- 1 lžička jedlé sody
- Meruňky
- Skořice
Poradíme vám skvělý recept na meruňkový koláč s drobenkou
Změklé máslo smícháme s medem. Přidáme mouku, polentu, jedlou sodu a vejce a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme oba tvarohy a vymícháme husté těsto. Formu vyložíme pečícím papírem, navrstvíme na něj těsto, které poklademe meruňkami a posypeme skořicí. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme do ztuhnutí těsta, což trvá asi 40 minut.
Tip: Meruňky můžete použít jak čerstvé, tak kompotované. Chutnou variací jsou také švestky.