Proč využívat rybu jen jako hlavní jídlo? Co takhle dát si ji k svačině nebo k večeři a navíc namazanou na čerstvý chléb? Tuhle variantu si zamilujete.
Pomazánek existuje celá řada – od opravdu jednoduchých a rychlých až po ty náročné. Tu z uzené makrely rozhodně nebudete mít hotovou za pět minut. Čas, který strávíte její přípravou, se ale vyplatí, což poznáte sami hned při prvním ochutnání.
Na talíři pomazánku s pečivem skvěle doplní takřka jakákoliv zelenina. Nebo si k ní rovnou připravte salát.
Proč jíst ryby. Vybrali jsme 5 látek, které vaše tělo potřebuje
Postup přípravy
- Makrelu zbavíme kůže, hlavy, ocasu a vykostíme. Nakrájíme ji na drobné kousky nebo rozdrobíme. Dáme do misky.
- Přidáme změklé máslo (může být i pomazánkové), majonézu, hořčici a najemno nakrájenou cibuli nebo jarní cibulku. Vidličkou promícháme. Tip: Do pomazánky můžeme přidat i jedno nebo dvě natvrdo uvařená a nastrouhaná vajíčka.
- Ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy.