Oslaďte si den a překvapte svoji drahou polovičku skvělou horkou čokoládou. Miláčka odzbrojíte a přitom se ani moc nenadřete. Potřebujete tabulku čokolády, koření a oblíbený alkohol.
Horká čokoláda má navíc afrodiziakální účinky?
Drink vás zahřeje a navodí příjemnou atmosféru, zbytek je už jen na vás. Horkou čokoládu navíc můžete připravit i s přídavkem svého oblíbeného alkoholu.
Na základní horkou čokoládu potřebujete:
100 g hořké čokolády (na vaření)
250 ml polotučného mléka
250 ml smetany ke šlehání (min. 30%)
Čokoládu nalámejte na menší kousky, dejte do hrnce spolu s mlékem a smetanou a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud se nerozpustí. Jakmile je čokoláda krásně tekutá a hladká, přidejte přísady dle chuti.
Vyzkoušejte různé příchutě:
Skořicovou – přimíchejte 2 lžičky mleté skořice a 2 vanilkové cukry
Medovou – vmíchejte 3 až 4 polévkové lžíce medu
Perníčkovou – přidejte 2 lžičky perníkového koření a 2 až 3 lžíce medu nebo cukr dle chuti
Připravit ostřejší, alkoholovou verzi horké čokolády, není nic těžkého. Před servírováním přimíchejte malé množství svého oblíbeného alkoholu. Výborná bude třeba s mandlovým likérem Amaretto, s vaječným likérem nebo s voňavým rumem.
Tip! Chcete-li připravit originální čokoládu s alkoholem, doporučujeme v první fázi vaření spíše šetřit s příchutěmi, nebo je úplně vynechat, a základní recept pouze dosladit cukrem.
A jak čokoládu ozdobit a servírovat?
Čokoládu nalijte do připravených hrnečků nebo vysokých sklenic na kávu z tlustého skla. Zdobit ji můžete například kopečkem šlehačky a kakaem nebo čokoládovými hoblinkami. Originální a chutné budou i mini marshmallows.