Pudinkové řezy jsou snadné a vhodné jak pro rodinu ke snídani, tak pro nějakou slavnostnější příležitost. Recept si uschovejte – jakmile je někdo ochutná, bude je chtít taky vyzkoušet.
Pudink je takový malý zázrak. Dá se využít na mnoho způsobů – přidat do různých náplní, udělat z něj krém, ochutit jím těsto nebo z něj udělat jednu z vrstev při přípravě řezů. Tak jako v našem případě.
Základem řezů je obyčejný vanilkový korpus, na kterém leží vrstva pudinku a pak už jen zakysaná smetana. Tak jednoduché a tak výborné! Řezy můžete klidně dozdobit ovocem – kompotovanými mandarinkami nebo třeba strouhanými jablky.
Recept na pudinkovou bábovku. Upečte si moučník bez mouky
Na 1 klasický plech:
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 vejce
150 g cukru
1 vanilkový cukr
100 ml slunečnicového oleje
50 ml mléka
Na pudinkovou vrstvu:
2 balení vanilkového pudinku
1 l mléka
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Na smetanovou vrstvu:
3 kelímky zakysané smetany
cukr dle chuti
Pudinkové řezy postup:
1. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Vejce si vyšleháme s oběma cukry. Přidáme olej, mléko a smícháme v hladké těsto.
2. Zároveň si připravíme pudinkovou vrstvu podle klasického postupu, který je na každém obalu. Na plech vylijeme těsto a na něj nalijeme pudinkovou vrstvu. Pečeme zhruba půl hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.
3. Po upečení necháme koláč alespoň částečně vychladnout, zatím si připravíme vrchní vrstvu. Smetany smícháme s moučkovým či vanilkovým cukrem, množství záleží na naší chuti. Smetanu navrstvíme na pudink. Vršek můžeme posypat skořicí, kakaem nebo strouhanou čokoládou. Uchováváme v lednici.