Jaro už je tady a proto pro vás máme recept na pórkový slaný koláč z Belgie. Jeho příprava je velmi jednoduchá a ta chuť je k nezaplacení.
Slané koláče neboli quiche jsou ve Francii i v Belgii velmi oblíbené a většinou se podávají jako předkrm. Dva kousky koláče vám však bohatě vystačí na hlavní jídlo. Tak si připravte koláčovou formu a dejte se do toho.
Postup přípravy
- Formu vymažte a vysypejte moukou. Těsto rozválejte na trochu větší kruh než je průměr formy, abyste mohli udělat vyvýšený okraj. Vložte jej do formy a propíchejte vidličkou.
- Na pánvi si rozehřejte máslo a poduste na něm asi 10 minut na kostičky nakrájenou cibuli a pórek.
- Směs osolte, opepřete a přidejte oregano. Poté ji dejte na těsto.
- Do smetany zamíchejte dvě vejce a rovnoměrně zalijte celý koláč. Nakonec na něj nastrouhejte sýr.
- Teď už koláč jen dejte do vyhřáté trouby a pečte na 180 °C asi půl hodiny.