Menu
WomanOnly

Recept na ředkvičkovou pomazánku. Připravte si zdravou chuťovku

Ředkvička je kořenová zelenina s mírně pálivou chutí. Má nízkou kalorickou hodnotu a je oblíbená hlavně ve studené kuchyni – jen tak k pečivu, do salátu a nebo právě do pomazánky.

Tuto pomazánku si zamilujete, protože není jediný důvod to neudělat. Je snadná, rychlá, levná, zdravá, a přesto výborná. Vystačíte si se čtyřmi ingrediencemi, přičemž jednu z nich lze dokonce vynechat. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do toho.

Pokud by vás pomazánka v této podobě přestala bavit, můžete ji i různě oživit. Rozhodně snese přidání půl stroužku česneku či dvou lžic majonézy nebo hořčice.

Proč jíst ředkvičky? Jsou dietní a zároveň vitaminovou bombou!

Na 4 porce:

250 g tvarohu nebo pomazánkového másla
1 svazek ředkviček
sůl
pažitka nebo řeřicha

Ředkvičková pomazánka postup:

1. Ředkvičky nastrouháme nahrubo, dáme do cedníku a posolíme asi dvěma špetkami soli. Necháme stát čtvrt hodiny, ředkvičky nám mezitím hezky pustí přebytečnou šťávu.

2. Tvaroh nebo pomazánkové máslo si vyšleháme, aby byla konzistence krásně nadýchaná. Můžeme přidat trochu mléka na zjemnění.

3. Přidáme nastrouhané ředkvičky a promícháme. Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo, vršek posypeme řeřichou či pažitkou.

Tip: Pomazánku můžeme použít také jako dip k vařeným bramborům nebo kukuřičným chipsům.

Ohodnoťte tento recept:
4,5
Právě čtete

Recept na ředkvičkovou pomazánku. Připravte si zdravou chuťovku