Chybí vám droždí a chcete si upéct chutné domácí housky a k tomu máte ještě málo času? Máme pro vás recept, s kterým vykouzlíte opravdovou pochoutku. Výhodou těchto housek je, že oproti těm kynutým jsou neskutečně rychlé, a tak vám na jejich přípravu stačí zhruba půl hodiny.
Postup přípravy
- Smíchejte všechny sypké části těsta (mouku, kypřicí prášek, sůl a kmín) dohromady v jedné míse.
- Přidejte vajíčka a bílý jogurt. Poté vypracujte těsto. Jelikož je každý jogurt trochu jiný, je možné, že výsledné množství mouky se může lišit. Přidávejte tedy mouku po lžících tak dlouho, až se vám těsto přestane lepit na ruce.
- Z těsta vytvarujte bochánky a položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Hotové houstičky potřete rozkvedlaným vajíčkem nebo jen bílkem a můžete posypat i nějakými semínky.
- Pečeme na 175 stupňů cca 20 min.