Menu
WomanOnly
Saláty Snadné

Recept na salát Waldorf: Vánoční tradice z New Yorku od roku 1893

Redakce

Redakce

Doba přípravy: 40 min

Chcete prožít Vánoce po Americku? Přijede k vám Santa Claus místo ježíška? Dolaďte Vánoce tradičním salátem Walfdorf z New Yorku. Merry Christmas!

Suroviny

10 porcí

Kandované vlašské ořechy

Dresink

Salát

Postup přípravy

  1. Kandované ořechy: Předehřejeme konvektomat na 170 °C. V míse smícháme ořechy a bílek, přidáme mix koření, cukr a promícháme až budou ořechy po povrchu pokryté. Pak ořechy rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem a orestujeme do hněda (cca 20 minut).
  2. Dresink: Smícháme zakysaný krém s majonézou, přidáme citrónovou šťávu, pepř, případně nasekané lanýže (můžeme vynechat). Dochutíme ořechovým (nebo lanýžovým) olejem a dobře vymícháme.
  3. Salát: Oloupaný bulvový celer i neoloupaná jablka nakrájíme (na kráječi) na tenké nudličky o velikosti sirek - julienne. Dáme pozor, aby se nedostala semínka z jádřinců do salátu. Nudličky promícháme ihned s dresinkem, aby nezhnědly, a doplníme dalšími ingrediencemi.
  4. Servírování: Salát podáváme tak, že do středu talíře položíme kovový kroužek, porci salátu lehce přitlačíme v kroužku ke dnu talíře a kroužek opatrně sundáme. Navrch položíme mikro salát s výhonky a okolo středu položíme pár napůlených hroznů a kandovaných ořechů.

 

Ohodnoťte tento recept:
0
Právě čtete

Recept na salát Waldorf: Vánoční tradice z New Yorku od roku 1893