Škvarky lze buď milovat, nebo nesnášet. Pokud se vás týká první možnost, rozhodně byste z nich měli zkusit udělat pomazánku. Nejlepší bude s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Léto skončilo a s nastupujícími chladnými dny nastává i čas zabijaček. Jedním z oblíbených zabijačkových produktů jsou také škvarky. Pokud se vám to podaří, dejte si jich část stranou a udělejte z nich výbornou pomazánku.
Pokud nechcete, aby byla chuť škvarků v pomazánce dominantní, můžete přidat ještě nadrobno nakrájenou cibuli, 2 lžíce hořčice a 5 lžic tvarohu nebo jogurtu. Špatná nebude ani nasekaná paprika či kapie.
Jak škvařit sádlo? Máme tipy pro milovníky domácí stravy
Na 4 porce:
- 100 g škvarků
- 1 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- sůl
Škvarková pomazánka podle babičky postup:
1. Škvarky si umeleme v mlýnku na maso. Přidáme trochu sádla, množství přizpůsobíme konzistenci směsi.
2. Prolisujeme česnek a vmícháme ho do pomazánky. Osolíme. Podáváme s pečivem a kyselou okurkou.