Jen pár základních surovin, nenáročná příprava, málo špinavého nádobí a úspěch mezi všemi strávníky. Zní vám to jako ideál? Taky že je. A nese jméno bramborák.
Bramborák patří mezi naprosto českou klasiku, kterou s chutí přebíráme od našich babiček a vaříme dál pro své rodiny. Není se čemu divit. Je to rychlovka, na které si pochutná každý.
Navíc si bramborák můžete dát na mnoho způsobů. Dobrý je studený i teplý, záleží jen na vás, kterou variantu preferujete. Chutná samotný jako rychlá večeře nebo svačina na náročný výlet, přidat k němu můžete zelí a uzeninu. Stejně tak z něj ale lze udělat přílohu a doplnit jím třeba masovou směs.
Ptáte se z jakých brambor dělat bramborový salát? My vám to prozradíme
Na 4 porce:
- 1 kg brambor
- 4 lžíce mouky
- 4 vejce
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl, pepř
- tuk na smažení
Bramboráky postup:
1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme, důkladně osušíme a nastrouháme. Posléze je necháme okapat, osušíme, vyždímeme, prostě jakkoliv zbavíme nadbytečné tekutiny.
2. Osušené nastrouhané brambory smícháme v míse s vajíčky, moukou, prolisovaným česnekem, lžičkou až lžící majoránky, solí a pepřem.
Tip: Pokud chceme mít bramboráky spíš měkké než křupavé, dáme mouky víc, klidně až trojnásobné množství.
3. Na pánvi rozehřejem tuk, lžící do něj klademe těsto, které jejím spodkem zploštíme. Opékáme z obou stran dozlatova. Pokud jsou hotové bramboráky příliš mastné, zbavíme je přebytečného tuku pomocí kuchyňské utěrky.