Ke svačině na cestách nebo doma k večeři. Rybí pomazánka bezpochyby najde ve vaší kuchyni své uplatnění. Tak se do ní pusťme.
Základ tvoří samozřejmě konzervované rybičky, které doplníme pomazánkovým i klasickým máslem. Pak už je důležité jen pomazánku dobře ochutit.
Na pomazánce není co zkazit, můžeme ji jen vylepšovat. Navíc lze přidat česnek, nastrouhané vařené vejce nebo kyselou okurku. S takovou pomazánkou se nemusíme bát vyrukovat ani na oslavu či jiný večírek.
Proč jíst ryby. Vybrali jsme 5 látek, které vaše tělo potřebuje
Na 4 porce:
- 1 konzerva sardinek v oleji
- 150 g pomazánkového másla
- 50 g másla
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 menší cibule
- sůl, pepř
Rybí pomazánka postup:
1. Smícháme obě másla, přidáme rybičky a pořádně rozmixujeme.
2. Přidáme hořčici, citronovou šťávu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme, ochutíme solí a pepřem. Po namazání zdobíme kyselou či salátovou okurkou, rajčetem, cibulí nebo čerstvými bylinkami.