Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na skvělý perník s jablky. Vsaďte na osvědčenou klasiku

Kristýna Motlová

Kristýna Motlová

Doba přípravy: 45 min

Perník nemusí být jen nudný koláč bez nápadu. Naopak. Poskytuje spoustu prostoru pro vylepšení a pokud do něj přidáte jablka, bude navíc úžasně vláčný.

Perník by se mohl bez diskuze ucházet o titul nejoblíbenějšího českého moučníku. Každá žena ho peče trochu jinak, ale není snad žádná, která by ho nedělala vůbec. Není divu. Je snadný, u strávníků oblíbený a lze ho jednoduše vylepšovat.

Jedním z nejčastějších vylepšení je rozkrojení perníku a potření oblíbenou marmeládou. Povrch perníku můžete také polít rozpuštěnou čokoládou. Těsto lze oživit přidáním ořechů, zázvoru, rumu, citrusové kůry nebo nasekané čokolády. Vláčnost zaručí právě jablka.

Suroviny

1 porce

Na klasický plech

Postup přípravy

  1. Pekáč si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Jablka si nastrouháme nahrubo (není třeba je loupat).V míse smícháme všechny sypké ingredience – mouku, kypřidla, kakao, koření a sůl.
  2. K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Důkladně promícháme. Na závěr vmícháme nastrouhaná jablka. Těsto vylijeme do pekáče a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba půl hodiny.
  3. Hotový perník ozdobíme dle chuti a po vychladnutí si můžeme začít pochutnávat.

Ohodnoťte tento recept:
3,5
Právě čtete

Recept na skvělý perník s jablky. Vsaďte na osvědčenou klasiku