Jestli máte právě čerstvě nasbírané houby, neudělat smaženici by byl doslova hřích. Jak na to?
Na smaženici potřebujeme
- Houby
- Vejce
- Máslo
- Cibuli
- Drcený kmín
- Sůl
- Pepř či česnek – může být
Recept: Vepřové na houbách se smetanou
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky, ne ovšem příliš malé, aby se vám nerozvařily. Na pánvi na másle dejte zesklovatět cibulku a přidejte houby a kmín. Smažte je tak dlouho, dokud nezměknou. Můžete je i podlít, ale nemusíte.
Mezitím si rozklepněte do hrnečku vajíčka, osolte a rozmíchejte.
Hned, jak budou houby změklé, přidáme vajíčka, promícháme a necháme vajíčka dojít, aby nebyla syrová. Podáváme s chlebem.
Tip WO: Pokud si chcete chuť smaženice zpestřit, můžete přidat i trochu pepře či česneku.
V čem jsou houby prospěšné?
Zajímá-li vás, čím obohatíte svůj organismus, konzumací hub, pak vězte, že houby obsahují velké množství draslíku, který snižuje krevní tlak, dále velké množství vitamínů B2 a B3, jež se podílejí na snižování hladiny cholesterolu a také velké množství selenu, který např. napomáhá zbavovat naše tělo škodlivin.