Dochází vám fantazie na víkendové jídlo? A už jste vařili smažený květák? Zrovna nejzdravější není, ale je moc dobrý a rychlý. Navíc si na něm pochutná i vegetarián.
Smažený květák není zrovna jídlo, které by dávalo smysl. Vezmeme zdravou zeleninu, obalíme ji ve strouhance a usmažíme ve vrstvě tuku. Nicméně pokud si přísně nehlídáte příjem kalorií, není občas na škodu dát si i jídlo, které nedává smysl. Obzvlášť když je to dobrota.
Samotná příprava není příliš naročná a totéž dodržte i u přílohy – obyčejné vařené brambory jsou v tomhle případě nejlepší volba. Doplnit je můžete ještě domácí tatarkou nebo ledovým salátem.
Nejlepší recept na květákovou polévku. Jak ji vařily už naše babičky?
Postup přípravy
- Květák namočíme do vody, propláchneme a rozebereme na růžičky.
- Do misek si rozdělíme ingredience na trojobal – do první hladkou mouku, do druhé rozšlehané vejce, do třetí strouhanku. Důležité je mít všech surovin dost, množství se vždy trochu liší a je třeba dosypávat.
- Květák si obalíme v trojobalu, strouhanku lehce přimáčkneme, aby nám na květáku držela. Smažíme na pánvi v dostatečné vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci. Poté necháme na kuchyňské utěrce odsát přebytečný tuk.