Jednoduchá poleva s mnohočetným využitím. Tak přesně taková je citronová poleva. Při její přípravě si vystačíte se dvěma, maximálně třemi ingrediencemi. Ideální!
Na citronovou polevu si připravte citron, moučkový cukr, vodu a jen chvilinku času. Ta vám totiž na tuhle polevu bude naprosto stačit. Pak už je třeba jen jedna miska, jedna metlička a je to!
A jak polevu z citronové šťávy využít?? Nejčastěji se používá v kombinaci s makovými či perníkovými dezerty. Skvělá tak bude nejen na klasický makovec a perník, ale třeba i na bábovku z celého máku nebo mrkvový dort, který bývá provoněný perníkovým kořením. Nebojte se experimentovat a vymyslet svou vlastní variantu.
Recept na skvělý perník s jablky. Vsaďte na osvědčenou klasiku
Postup přípravy
- V misce smícháme citronovou šťávu a vodu. Tip: Pokud chceme polevu kyselejší a pikantnější, můžeme vodu vynechat a nahradit ji stejným množstvím šťávy.
- Prosátý moučkový cukr postupně přidáváme do misky, během toho stále metličkou mícháme.
- Polevu mícháme, dokud nedosáhne ideální konzistence, neměla by téct, měla by se dát mazat. Pokud by byla příliš hustá, můžeme přidat šťávu či vodu. Polevou ihned poléváme koláče nebo jiné upečené dobroty.