Těstoviny jsou velmi oblíbeným pokrmem, neboť je možné je připravit velmi rychle a zasytí. Pokud se také řadíte mezi fanoušky italské kuchyně, vyzkoušejte s námi špagety carbonara. Smetana sice do původního receptu nepatří, dodá však celému pokrmu ještě větší jemnost.
Postup přípravy
- Těstoviny uvaříme al dente.
- Mezitím nakrájíme pancettu či slaninu na kostičky a osmažíme na pánvi do zezlátnutí.
- V misce smícháme vejce, žloutky, smetanu, sýr a sůl s pepřem. Ke slanině potom přidáme česnek a minutu prosmažíme.
- Obsah pánve i misky poté přidáme k horkým těstovinám, dále již nevaříme. Dosáhneme tak toho, že se vejce prohřejí, ale nesrazí, získáme tedy dokonale krémovou konzistenci.
- Můžeme podávat s částí strouhaného sýra na posypání.