Hedvábná omáčka, šťavnatá pancetta nebo slanina a dozlatova opražené piniové oříšky vynesou těstoviny na vyšší stupeň a naprosto ohromí vaše chuťové buňky.
Italské špagety carbonara jsme si zamilovali, a protože nedáme dopustit na piniové oříšky, vyzkoušeli jsme je spolu zkombinovat. Výsledek rozhodně stojí za to!
Postup přípravy
- Na velké pánvi rozpusťte máslo a zlehka osmahněte najemno nakrájenou pancettu (slaninu) a česnek. Smažte na mírném plameni asi pět minut, dokud není uzenina křupavá. Z pánve vyjměte česnek, svoji roli už splnil.
- Na pánev přidejte špagety, které jste si během smažení uvařili obvyklým způsobem. Důkladně promíchejte a odstavte.
- V misce rozmíchejte vejce s najemno nastrouhaným sýrem. Směs přilijte do pánve k těstovinám. Dobře promíchejte, podle chuti dosolte či opepřete.
- Nyní můžete servírovat s piniovými ořechy, které si dozlatova opražíte na nepřilnavé pánvi. S těstovinami je promíchejte či je s nimi jen zasypte spolu s libovolnou bylinkou.
Tip! Podávejte s bílým vínem a křupavou bagetkou.