Honí vás mlsná a rádi byste chuťové buňky uspokojili zdravější verzí nějakého moučníku? Upečte si lahodný koláč ze špaldové mouky a mlsejte tak zdravěji, bez počítání kalorií a výčitek svědomí.
Špaldová celozrnná mouka obsahuje větší množství vlákniny, tudíž vás více zasytí. Vlašské ořechy se pak vyznačují obsahem zdraví prospěšných tuků, které prospějí cévám, ale i vlasům, nehtům a pleti.
Postup přípravy
- V míse smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a sůl. Do jiné nádoby si připravíme tekutou směs z podmáslí, vajec a rozpuštěného másla. Poté vlijeme tuto tekutou směs k suchým přísadám.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nahrubo nastrouháme a přidáme společně s ořechy k předchozím ingrediencím. Těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech menších rozměrů.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Servírujte například se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.