Menu
WomanOnly
Recepty na pečení Snadné

Recept na špaldový koláč s jablky: Když mlsat, tak zdravě

Adéla Svobodová

Adéla Svobodová

Doba přípravy: 45 min

Honí vás mlsná a rádi byste chuťové buňky uspokojili zdravější verzí nějakého moučníku? Upečte si lahodný koláč ze špaldové mouky a mlsejte tak zdravěji, bez počítání kalorií a výčitek svědomí.

Špaldová celozrnná mouka obsahuje větší množství vlákniny, tudíž vás více zasytí. Vlašské ořechy se pak vyznačují obsahem zdraví prospěšných tuků, které prospějí cévám, ale i vlasům, nehtům a pleti.

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

  1. V míse smícháme všechny suché ingredience, tedy mouku, kypřící prášek, cukr, skořici a sůl. Do jiné nádoby si připravíme tekutou směs z podmáslí, vajec a rozpuštěného másla. Poté vlijeme tuto tekutou směs k suchým přísadám.
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky nebo nahrubo nastrouháme a přidáme společně s ořechy k předchozím ingrediencím. Těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech menších rozměrů.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20-25 minut. Servírujte například se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

 

Ohodnoťte tento recept:
4
Právě čtete

Recept na špaldový koláč s jablky: Když mlsat, tak zdravě